tiistai 31. heinäkuuta 2012

Laipanmaan erämaa-alue

"Laipanmaan erämaa-alue Kuhmalahden, Sahalahden, Luopioisten ja Pälkäneen alueilla on Etelä-Suomen suurin yksittäinen metsäalue. Metsien talouskäytön myötä varsinaisesta erämaasta puhuminen saattaa jonkun mielestä olla liioittelua, mutta kyllä Laipanmaasta erämaatakin löytää."

Tämä oli yllättävä tieto ja kesäloman viimeisen päivän kunniaksi lähdin tekemään päiväretken tähän erämaahan. Aluuen kartan voi ladata täältä ja reittiäni voi ihastella täältä. Matkaa kului yllättävän paljon, pysähdyksineen yhteensä 3 tuntia. Metsämaisema oli monipuolista talousmetsää. Harmittelin, että en huomannut ottaa eväitä mukaan, mutta luonto oli hoitanut asian kuntoon ja tarjolla oli mustikkaa yllinkyllin.

Lähtöpisteenä toimi Rajalan metsäkämppä, johon on noin 11 km tieltä 325 (risteys on noin 6 km Sahalahdesta Kuhmalahteen päin, risteyksessä opastetaan Laipanmaalle).Siellä on parkkipaikka, joka oli aivan täynnä (sinne mahtuu kuusi autoa). Samaan aikaan kanssani lähtöpaikalle tuli isä noin 7-vuotiaan poikansa kanssa. He lähtivät kulkemaan reissua vastakkaiseen suuntaan ja kohtasimme Elamonjärven laavulla. Reipas poika, kun jaksaa noin pitkän reissun kulkea melko vaikeakulkuista reittiä.

 



Ruokojärvi
Tälle järvelle on vain noin kilometrin matka Rajalan kämpältä. Järven itäpuolella on nuotiopaikka ja opastaulu. Valokuvaan on vaikea vangita tunnelmaa, joka näistä luonnon keskellä olevista suojärvistä välittyy.


Iso-Laippa
Tällä nuotiopaikalla oli ilmeisesti saunottu telttasaunassa, paikalla olivat kiuaskivet, lauteet ja telttakankaan pidikkeet.



Elamonjärvi
Alueen suurin järvi, hieno laavu ja nuotiopaikka. Järven rannassa on jopa muutama mökki, joten ei niin ei niin erämaatunnelmaa. Lähtöpaikallani tapaamani kaksikko oli päässyt jo makkaranpaistoon.


Lamminsuo
Tämä upea suomaisema huipentui mitä kauneimpaan suolampeen.




Verkkojärvi


 Tällä paikalla oli ilmeisesti asunut joku pelokas henkilö, joka oli rakentanut kivimuurit talonsa ympärille. Uskomaton rakennelma!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti